home info

CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE SI AGRICULTURĂ GALAŢI


ENGLISH VERSION

C.C.I.A. GALATI | F.P.I.P.M.M. | SCOALA ROMANA DE AFACERI - FILIALA GALATI | B.R.M. - TERMINALUL GALATI | E.E.N. | ARBITRAJ

 

 

 

Prezentare proiect
Parteneri
Activitati si rezultate
Evenimente
Achizitii proiect
Publicatii / Newsletter

 

Website proiect:

www.agritradenet.eu

 

  

 

 

 

 

Evenimente proiect

 

Expozitii internationale vor fi organizate in cadrul activitatilor proiectului cu participarea gratuita a producatorilor din tarile partenerilor si regiunilor bazinului Marii Negre.

O piata a producatorilor locali va fi organizata la Odesa, Ucraina, in anul 2020, pentru peste 60 de producatori, cu scopul de a promova produsele locale si de a stimula cooperarea organizatiilor locale si eficientizarea procesului de branding.

O conferinta si o expozitie vor fi organizate in Demirkoy, Turcia cu privire la potentialul produselor traditionale identificate geografic si intalniri legate de pietele traditionale locale din bazinului Marii Negre. Scopul conferintei va fi schimbul de bune practici si informatii, si asigurarea interactiunii participantilor.

Participarile la intalnirile si expozitiile organizate in cadrul proiectului, sunt ofertite gratuit producatorilor locali si organizatiilor interesate.

Invitatie Conferinta privind capitalizarea produselor locale
 
    Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati, implementeaza in calitate de partener proiectul cu finantare nerambursabila "Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin - AgriTradeNet" (Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre), BSB383. Proiectul este finantat prin Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020 in cadrul prioritatii 1.2 „Cresterea oportunitatilor comerciale transfrontaliere si modernizarea sectorului agricol si a celor conexe". Obiectivul general al proiectului consta in cresterea capacitatii producatorilor locali, a oportunitatilor de certificare/identificare si stabilirea legaturilor dintre organizatiile de afaceri din Bazinul Marii Negre, care la nivel local sprijina activitatea acestor producatori. Proiectul a inceput oficial la data de 02/08/2018 si se va incheia la 01/12/2020.

    In vederea implementarii activitatii T3 - "Activitati pentru popularizarea produselor locale: activitati de capitalizare” Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati, va invita sa participati la Conferinta privind capitalizarea produselor locale, organizata online in data de 26 noiembrie 2020, incepând cu ora 09.00, pe platforma GoToMeeting.

    Conferinta se va derula in limba engleza si va aborda teme precum: indicatia geografica protejata, exemple de buna practica, comertul cu produse agricole in Bazinul Marii Negre  si promovarea online a produselor agricole pe platforma proiectului AgriTradeNet.

    Pentru a participa, va rugam sa va logati de pe computer, tableta sau chiar de pe telefonul dvs., accesând urmatorul link: https://global.gotomeeting.com/join/303006213.  In paralel, Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati vine in sprijinul Dvs., in cazul in care nu dispuneti de mijloacele tehnice necesare, transmitând live “Conferinta privind capitalizarea produselor locale”, la sediul din str. Mihai Bravu, nr.46, Galati si asigurând traducerea.

    Participarea este gratuita, insa având locurile limitate, va rugam sa aveti amabilitatea de a ne confirma prezenta telefonic (tel: 0236.460.545) sau prin e-mail (la adresa: [email protected]), pâna la data de 25 noiembrie 2020.

                    Invitatie Seminar adresat producatorilor locali

    In data de 02 noiembrie 2020, Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati,  in  calitate de partener al proiectului cu finantare nerambursabila “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin - AgriTradeNet” (Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre), BSB383,  va organiza un seminar adresat producatorilor locali de rosii, la Restaurant Royal Galati, incepand cu ora 10.00. Click Invitatie 

 

Comunicat de presa

In data de 27 septembrie 2019 Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati (Romania) a organizat incepand cu ora 08.30, la Hotel Vega Galati, un training adresat producatorilor locali de rosii, pe tema Agriculturii ecologice.  Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin - AgriTradeNet” (Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre), BSB383. Proiectul este finantat prin Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020 in cadrul prioritatii 1.2 „Cresterea oportunitatilor comerciale transfrontaliere si modernizarea sectorului agricol si a celor conexe“. Scopul principal al proiectului este de a spori cooperarea si externalizarea produselor agricole locale. Proiectul a inceput oficial la data de  02/08/2018 si se va incheia la 01/11/2020.

Partenerii din cadrul proiectului sunt: Asociatia comerciantilor din Salonic (Grecia), Camera de Comert si Industrie - Burgas (Bulgaria), Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati (Romania), Asociatia Obsteasca „Centrul de Consultanta in afaceri“ (Moldova), Municipalitatea Demirkoy (Turcia), Institutul pentru Studierea Problemelor de Piata, Cercetari Economice si Ecologice  - Academia Nationala de Stiinte (Ucraina).

Scopul principal al acestui training, desfasurat pe parcurul a 8 ore, in cadrul activitatii T2 – “Intarirea capacitatii organizatiilor locale interesate”  a fost familiarizarea producatorilor locali de rosii cu urmatoarele teme :

  • Cunosterea reglementarilor si a regulilor privind activitatile de agricultura ecologica;
  • Cunosterea principiilor si a bunelor practici de agricultura ecologica;
  • Prezentarea programelor de finantare europene si nationale;
  • Certificarea si etichetarea produselor ecologice;
  • Schimb de bune practici.

Instruirea a fost sustinuta de Dna.Prof.dr. Magdalena TUREK RAHOVEANU, din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos", Facultatea de Inginerie si Agronomie Braila si s-a adresat unui numar de 30 de participanti.

Mai multe detalii privind training-ul si activitatile viitoare organizate in cadrul proiectul “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin - AgriTradeNet” (Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre), BSB383, puteti regasi pe site-ul proiectului: www.agritradenet.eu.

 

Invitatie Training Agricultura Ecologica

In data de 27 septembrie 2019, Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati, in  calitate de partener al proiectului cu finantare nerambursabila “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin - AgriTradeNet” (Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre), BSB383,  va organiza un Training destinat producatorilor locali de rosii cu tema “Agricultura Ecologica”, la Hotel Vega Galati. Click Invitatie

 

Comunicat de presa

In perioada 28 – 30 noiembrie  2018 a avut loc la Grand Hotel Palace, Salonic – Grecia, evenimentul de lansare si conferinta de presa a proiectului intitulat „Reteaua comerciala pentru o agricultura durabila in bazinul Marii Negre“ (AgriTradeNet) BSB383, eveniment organizat de catre Asociatia Comerciantilor din Salonic (Grecia). Proiectul este finantat prin Programul Operational Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020 in cadrul prioritatii 1.2 „Cresterea oportunitatilor comerciale transfrontaliere si modernizarea sectorului agricol si a celor conexe“. Scopul principal al proiectului este de a spori cooperarea si externalizarea producatorilor agricoli locali. Proiectul a inceput oficial la data de  02/08/2018 si se va incheia la 01/11/2020.

Alaturi de liderul proiectului - Asociatia comerciantilor din Salonic (Grecia), sunt implicate, de asemenea, urmatoarele organizatii partenere: Camera de Comert si Industrie - Burgas (Bulgaria), Fundatia pentru Promovarea Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Galati (Romania), Asociatia Obsteasca „Centrul de Consultanta in afaceri“ (Moldova), Municipalitatea Demirkoy (Turcia), Institutul pentru Studierea Problemelor de Piata, Cercetari Economice si Ecologice  - Academia Nationala de Stiinte (Ucraina). Toate organizatiile partenere au fost reprezentate de cate 2 experti in cadrul Conferintei de lansare, alaturi de alti peste 90 de reprezentanti din sectorul public si privat, din regiunea Salonic, Grecia.

Scopul principal al acestui eveniment, desfasurat pe parcurul a trei zile, a fost Deschiderea oficiala a proiectului AgriTradeNet BSB383 , al carui obiectiv principal consta in cresterea capacitatii producatorilor agricoli locali, oferindu-le sprijin pentru elaborarea identificarii geografice si certificarea produselor lor, precum si crearea de legaturi intre organizatiile de afaceri care participa la acest program. In acelasi timp, partenerii din proiect au fost informati cu privire la actiunile si planul proiectului si au discutat aspecte legate de calendarul si bugetul acestuia, precum si raportarile privind implementarea, care urmeaza sa fie pregatite si transmise Autoritatii de Management (ACM si Ministerului Dezvoltarii Regionale din Romania).

La deschiderea oficiala a proiectului si conferinta de presa din 28 noiembrie 2018 au participat: Ministrul Dezvoltarii Rurale - dl Stavros Arachovitis, Presedintele Centrului Expozitional International de la Salonic - dl Anastasios Tzikas, Presedintele KEDE - dl. George Patoulis, fostul Ministru al Afacerilor Externe - dl Dimitris Mardas, Vice-guvernatorul Prefecturii Macedoniei Centrale - dl Alexandros Thanos, Directorul general al Pietelor, Secretariatul General al Comertului si Consumatorilor din cadrul Ministerului Economiei si Dezvoltarii - Dl Andreas Mourtsiadis si un numar mare de reprezentanti ai organizatiilor din Salonic.

Presedintele Asociatiei Comerciantilor din Salonic a subliniat, printre altele, importanta activitatilor prevazute spre implementare, pentru producatorii si comerciantii din cele 6 tari partenere in proiect, in timp ce Ministrul Dezvoltarii Rurale, in discursul sau a mentionat, printre altele, faptul ca produsele agricole grecesti de marca locala pot fi astfel promovate pe pietele internationale, generandu-le astfel plus-valoare producatorilor.

 

 

 
Copyright 2019 © C.C.I.A. GALATI - Ultima actualizare: 2019 HOME | CONTACT |