Noutati

Misiune de instruire WCM in perioada 18-22 noiembrie 2019 in Japonia, finantata de CE  Centrul UE – Japonia anunta organizarea unei noi misiuni de instruire pe tehnici japoneze de fabricatie in cadrul programului “World Class Manufacturing” (WCM) finantat de Comisia Europeana in Japonia. Training-ul se adreseaza managerilor din IMM-uri europene si se va derula pe o perioada de 5 zile (18 – 22 noiembrie 2019), vizand metodologiile japoneze de fabricatie, cu rezultate spectaculoase in imbunatatirea productivitatii si reducerea costurilor de fabricatie.

Programul ofera:
· Analiza aprofundata a metodologiilor japoneze de fabricatie
· Cursuri, seminarii si discutii de grup, prezentate de experti din industria japoneza
· Vizite la companii si fabrici (Gemba)
· Pregatire si examinari, ulterioare vizitei
Sunt asteptati sa participe manageri din UE care lucreaza in companii de productie, care au cunostinte despre “World Class Manufacturing”  si o formatie profesionala tehnica.

Termenul limita de depunere a cererilor de participare este 4 iulie 2019. Pentru inregistrare accesati https://www.eu-japan.eu/wcm-november-2019-application-form. Special pentru IMM-uri, participarea la acest proces de scolarizare este gratuita, iar Comisia Europeana acorda 600 EUR participantilor din IMM-uri.
Mai multe informatii: https://www.eu-japan.eu/events/world-class-manufacturing-november-mission

In perioada 26 – 28 iunie 2019, se va desfasura la Iasi (Regiunea Nord-Est), cea de-a X-a editie a conferintei ”Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa”  fiind ultimul eveniment dedicat cercetarii si inovarii in calendarul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Conferinta WIRE reprezinta principalul forum politic european de inovare si dezvoltare regionala, oferind factorilor de decizie, autoritatilor publice, centrelor de cunoastere si intreprinderilor din intreaga Europa o platforma de discutie pe tema practicilor, finantarilor, provocarilor si oportunitatilor din domeniul cercetarii si inovarii. WIRE X va oferi participantilor 3 zile de seminarii, mese rotunde si ateliere de lucru, sustinute cu peste 35 lectori din toate Statele Membre ale Uniunii Europene, Canada, SUA, Israel si Republica Moldova, situate in locatii excelente pentru explorarea patrimoniului cultural, istoric si gastronomic al Iasi-ului. Detalii despre eveniment gasiti aici: www.wire2019.eu.

In perioada 12-14 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din Bucuresti se va desfasura conferinta EuroNanoForum 2019 (Nanotechnology and Advanced Materials of the Horizon 2020 NMBP Programme and beyond).  Mai  multe informatii gasiti pe: https://www.euronanoforum2019.eu/

9 Mai – Ziua Europei – Ziua Anuala a Pacii si Unitatii in Europa

Ca in fiecare an, pentru a marca Ziua Europei, institutiile UE isi deschid si anul acesta portile pentru public in zilele de 4 mai (la Bruxelles), 11 mai (la Luxemburg) si 19 mai (la Strasbourg). Deasemenea, Birourile locale ale UE din Europa si din intreaga lume organizeaza diverse activitati si evenimente, pentru toate varstele, cu tematica alegerilor europene, pentru a sublinia importanta procesului democratic in Uniunea Europeana.

Pentru a marca acest eveniment si pentru a veni in intampinarea potentialilor clienti, Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati  organizeaza Ziua Portilor Deschise, in data de 9 Mai 2019, intre orele 09.00 – 14.00.

Evenimentul are ca scop cunoasterea activitatilor si serviciilor EEN, a modului de lucru si a echipei care poate sprijini persoanele juridice interesate:  IMM-uri, ONG-uri, asociatii etc. in initierea si dezvoltarea afacerilor.

Pentru mai multe detalii consultati: een.ec.europa.eu; www.enterprise-europe-erbsn.ro; www.cciagl.ro/een/oportunitati.html;

Reprezentare de succes la Targul international de Agricultura KONYA 2019

In perioada 18 – 21 martie 2019 echipa Enterprise Europe Network din cadrul CCIA Galati a organizat alaturi de Konya Chamber of Industry şi Ankara Chamber Of Industry evenimentul de brokeraj B2KONYA-AGRI 2019 B2B-Matchmaking event for agricultural machinery, field technologies, in contextul Targului International de Agricultura Konya – Editia XVII.  Delegatia romana, formata din reprezentanti ai 23 de companii cu profil agricol din judetul Galati, a participat la sesiunea de intalniri bilaterale cu reprezentanti din tari precum: Algeria, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Republica Democrata Congo, Georgia, Kazahstan, Kargazstan, Maroc, Nigeria, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan.