Asistenta acordata intreprinderilor, in vederea extinderii catre o dimensiune internationala

Construirea unor parteneriate tehnologice intre IMM-uri bazate pe transferul de inovatie reprezinta o alta cale de a se extinde catre o dimensiune internationala si de a obtine un randament al investitiilor in cercetare.
* Cresterea constientizarii si oferirea de consiliere in legatura cu legislatia, standardele si politicile Uniunii Europene.
Uneori poate fi dificil pentru societatile comerciale care nu dispun de resursele interne necesare sa fie la zi cu modificarile din legislatia si programele politice ale Uniunii Europene. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati poate furniza aceste date si explica implicatiile potentiale pentru fiecare societate in parte.
* Organizarea cooperarii comerciale intre IMM-uri. Se estimeaza ca un milion de IMM-uri din Europa ar putea fi implicate in comertul si investitiile transfrontaliere, in conditiile in care ar putea apela la servicii de asistenta corespunzatoare. Toate cererile sunt tratate in conditii de confidentialitate. Detaliile esentiale ale asa-ziselor legaturi potentiale sunt stocate intr-o baza de date dedicata cooperarii comerciale. Acestea sunt difuzate pe scara larga si sunt usor de accesat.
* Asigurarea unei platforme internet pentru cooperarea transfrontaliera. Impartasirea rezultatelor cercetarii poate genera noi idei si oportunitati, stimuland firmele sa se dezvolte dincolo de orizonturile lor initiale. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati poate contribui la dezvoltarea acestor schimburi si poate incuraja potentiale parteneriate.
* Promovarea inovarii. Pentru a transforma mai bine inovarea in succes comercial, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati pune la dispozitie servicii de asistenta pentru a incuraja IMM-urile, in special cele aflate la inceput, sa devina mai inovatoare. Acestea se bazeaza fie pe programele UE existente, precum Europe INNOVA si PRO-INNO Europe, fie pe programele statelor membre promovate la nivel regional si national sau implica schimbul de cele mai bune practici cu intreprinderi care impartasesc aceeasi viziune.
* Obtinerea accesului la programele de finantare ale Uniunii Europene. Foarte des, se intampla ca intreprinderile mici sa nu cunoasca pe deplin sursele multiple si variate ale finantarii europene – regionale, sociale, in domeniul cercetarii si al mediului – care exista si pentru care sunt potential eligibile. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati isi propune sa depaseasca acest deficit de cunoastere si sa garanteze ca toate societatile comerciale, indiferent daca activeaza individual sau in consortii, sa cunoasca posibilitatile existente.
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati aduce o deosebita contributie la promovarea spiritului antreprenorial si la dezvoltarea intreprinderilor locale, punand la dispozitia acestora toate resursele necesare.
Ii invitam pe toti antreprenorii sa utilizeze serviciile Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati in cel mai bun mod, in functie de nevoile lor!

Informatii suplimentare: http://ec.europa.eu/enterprise-europe-network