#WeAreHalf – O afirmare a importanței egalității de gen în societate

 

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a avut onoarea de a fi reprezentată prin doamna Monaliza Cîrstea, Director al Direcției Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice la evenimentul #WeAreHalf – Meet Inspirational Women, organizat cu scopul de a susține și a promova egalitatea de gen, dar și de a încuraja prezența femeilor în domeniul economiei, de Asociația Solidaritate și Egalitate, alături de Ambasada Greciei la București.

 

În cadrul acestui eveniment, au fost abordate subiecte esențiale pentru agenda publică, precum împuternicirea femeilor pentru asumarea unor roluri active în toate domeniile și încurajarea guvernelor să adopte măsuri eficiente de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor. Intervențiile au fost susținute de femei de succes din diverse domenii, iar evenimentul a fost onorat de prezența doamnei Sandra Pralong, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, precum și a reprezentanților corpului diplomatic din Germania, Albania, Suedia, Estonia și alte state.

Evenimentul s-a bucurat de un public eterogen, format din femei antreprenor, specialiști din educație și mediul academic, științe și sănătate. Egalitatea de șanse este un element cheie al progresului, iar fiecare dintre speakeri a evidențiat acest aspect din perspectiva companiilor pe care le reprezintă.

Doamna Danae Stambouli, scientific director al Cytogenomic Medical Laboratorya vorbit despre valoarea inestimabilă pe care o aduc femeile în toate domeniile și despre importanța unui management de calitate. Au fost subliniate, de asemenea, importanța echilibrului salarial și măsurile de sprijin pentru concilierea vieții profesionale cu viața de familie, dar și necesitatea asigurării unui mediu de lucru sigur, fără hărțuire și violență la locul de muncă.

Doamna Raluca Popescu, reprezentantă UniCredit Bank, a subliniat că în mediul bancar s-a dezvoltat pozitiv datorită aplicării principiului egalității de șanse: „Cu timpul, mediul organizațional a evoluat către o abordare pozitivă a promovării femeilor.

17% din managementul nostru reprezintă femei în prezent, comparativ cu trecutul. Ne străduim să oferim echilibru femeilor și consiliere pentru depășirea provocărilor.”

Ne angajăm să susținem și să promovăm continuu aceste valori fundamentale pentru o societate echitabilă și prosperă!

#EgalitateDeȘanse #Empowerment #StopViolența #FemeiInspirante #WeAreHalf