Anunț încheiere Proiectul 4BIZ

 

În data de 31 mai 2024 s-a încheiat proiectul 4 BIZ- Boosting the Blue Economy in the Black Sea Region by Initiating a Business Collaboration Framework in the Field of Fisheries and Aquaculture, Coastal and Maritime Tourism and Maritime Transport, nr. 101077576, Programul de finanțare: EMFAF-2021-PIA-FLAGSHIP.

Partenerii proiectului: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, Secretariatul Național Român al Rețelei Universităților de la Marea Neagră – BSUN, Centrul Internațional de Studii de la Marea Neagră, – ICBSS,  Universitatea Tehnică Națională a Ucrainei-Institutul de Politehnică Igor Sikorsky din Kiev, Uniunea Publică a Clusterului Maritim Ucrainian, Universitatea LEPL din Batumi, Academia Maritimă de Stat din Batumi–BSMA, Președenția Agenției de Dezvoltare a Mării Negre de Est – DOKA, Cluster Marin din Bulgaria- SDRUZHENIE și Academia de studii economice din București – ASE București.

Proiectul și-a propus să dezvolte un cadru de colaborare care să reunească părțile interesate din economia albastră din UE și țările eligibile din afara UE de la Marea Neagră, pentru a identifica și aborda nevoile locale de consolidare a capacităților pentru a stimula inovarea, digitalizarea și investițiile în economia albastră a Mării Negre, cu focusare pe pescuit și acvacultură, turism de coastă și maritim și transport maritim.

În cadrul proiectului au fost elaborate rapoarte regionale și rapoarte pe țară privind situația economiei albastre. S-au identificat companii pilot pentru a fi susținute în vederea dezvoltării.